lördag 7 november 2009

Ikea och pizza

Hemtentan är inskickad. 32 timmar innan deadline. Det firade vi med att åka till Ikea idag. Jag ville köpa lite fina växter att liva upp hemmet med och som vanligt när man har varit på Ikea så kommer man hem med det man hade tänkt köpa (i bästa fall) plus en hel del till. I vårt fall blev det en drös med ljus och servetter och annat småplock. Sen gjorde jag en räd inne i foodshoppen också. Ikea är min räddning här i Bryssel. Ibland känner jag mig lite vilsen här nere på kontinenten. Saknar det där rejäla och stabila. Skogsprommenader. Folk som man kan lita på. Söndagsmiddag med familjen. Försäkringskassan. Och så. Och för det mesta brukar det räcka med en vända inne på Ikeas foodshop för att allt ska kännas lite bättre. De har ju allt som är Sverige där. Jag brukar även köpa sånt som jag aldrig nånsin åt när jag bodde i Sverige. En gång köpte jag en flaska Andersson Aquavit. Jag tycker inte om nubbe. Nån gång har jag väl druckit det. Men då har jag redan varit så uppluckrad i kanterna att jag knappast visste vad jag gjorde. En annan gång köpte jag en förpackning Delicatobollar. Jättegoda, visst, men när jag jag ätit chokladbollar??? Men dessa små svenskheter får mig att känna mig lite närmare hem. Jag har inte gått så långt att jag har köpt lingonsylt än, men det kan hända vilken dag som helst. Idag kom jag hem med två tuber Kalles, två paket Annas apelsinpepparkakor, en flaska Blossa romspetsad glögg och en burk Gillepepparkakor i julburk. Nej just det, det var visst inte slut där, jag ryckte visst till mig en påse salta sillar och en med Ahlgrens bilar också. "Nu har vi så vi klarar vintern", sa maken när jag lycklig visade upp mina kap.

Nu har jag en långpanna med pizza i ugnen. Jag har premiärknådat med vår nya Kenwood. Attans vad den knådade bra. Det går ju inte snbbare, men man slipper bli trött i armen av att stå och knåda med elvispen. Dags för lördagssoft!

2 kommentarer:

 1. IKEA är bra även för mig som bor i Sverige. Vad skulle jag göra utan IKEA???

  SvaraRadera
 2. Jag älskar Ikea! Okej, jag älskade Ikea mer när jag var osingel men nu kan jag o ungarna åka dit ibland för att äta billig lunch :-).

  Man kan inte få för mkt servetter, ljus o toaborstar ;-).

  Köpt köttbullar och gräddsås? Eller ätit det där? Dessutom älskar jag BLossa romglögg...

  Låter som ni har en härlig vinter framför er!

  SvaraRadera